Home AdriaSummit Kako ovladati online sferom: Mainstream predstavlja tehnologije za razvoj e-commerca

Kako ovladati online sferom: Mainstream predstavlja tehnologije za razvoj e-commerca

Šta vas čeka na Adria Summit-u?

Prvi regionalni Adria Summit održaće se od 5. do 8. maja u Savudriji pod sloganom Future of Digital Commerce”. Brojni stručnjaci iz regiona prisustvovaće samitu i podeliti svoja iskustva na temu e-commerca, a jedan od sponzora je kompanija Mainstream.

Ljubiša Radivojević, CEO Mainstreama, učestvovaće u panelu Technology as an enabler in eComm playground” na kome će panelisti prodiskutovati mogućnosti i prilike za razvoj koje digitalizacija i nove tehnologije donose e-commerce operaterima.

Uz preko 15 godina iskustva, Ljubiša Radivojević je ekspert u domenu web hostinga i digitalne transformacije zasnovane na cloudu. Pod njegovim vođstvom, Mainstream je izrastao u vodećeg provajdera premium hosting i multi-cloud rešenja u Jugoističnoj Evropi. Kao učesnik panela, podeliće svoje bogato iskustvo i zajedno sa ostalim učesnicima pokušati na odgovori na ključna pitanja poput: kako kompanije mogu da iskoriste tehnologije kao što je cloud da otključaju pun potencijal svog e-commerce biznsa.

Nove tehnologije za novu eru e-commerca

Industrija e-commerca, podstaknuta pandemijom ali i novim navikama potrošača, ušla je u fazu vrtoglavog rasta. Za mnoge brendove, online platforme više nisu dopunski već primarni kanal prodaje. Stoga je za e-commerce operatere ključno da „in-store” iskustva prebace online, kao i da obezbede vrhunski kvalitet, performanse, sigurnost i dostupnost web usluga. U tome im pomažu nove tehnologije.

„Kompanije koje žele da osiguraju konkurentnost na e-commerce tržištu moraju ići u korak sa promenama i ispuniti nova očekivanja korisnika, ali i zadržati njihovo poverenje. U tom kontekstu, tehnologija je strateška investicija koja može da donese značajne prednosti na duže staze kroz veću agilnost za prilagođavanje trenutnim, ali i budućim zahtevima, lakšu organizaju posla i bolju sigurnost podataka i resursa,”poručio je Ljubiša Radivojević.

Učesnici sumita imaće priliku da upoznaju načine na koji se postojeći digitalni servisi, aplikacije i platforme mogu unaprediti kroz napredne modele isporuke tehnologije, kao što je managed hosting. Ovaj koncept, po kome je Mainstream poznat u regionu, osim što garantuje najvišu dostupnost web servisa takođe i oslobađa kompanije brige o infrastrukturi uz stručnu podršku za upravljanje.

U okviru panela prodiskutovaće se značaj strateškog pristupa digitalizaciji kao i izbora adekvatnih tehnoloških alata i cloud platformi. Cilj jeste da se naglasi važnost planiranja – uvođenja tehnologije u skladu sa specifičnim potrebama e-commerca, a sa fokusom na budućnost koja je u ovom sektoru izuzetno dinamična. I koju treba staviti u svoje ruke, uz prave tehnologije.

O kompaniji Mainstream

Mainstream je vodeći provajder premium web hosting i multi-cloud rešenja u Jugoističnoj Evropi, sa timom od 100+ cloud i sistem inženjera. Mainstream rešenja pomažu kompanijama da iskoriste mogućnosti različitih cloud platformi, pružajući fleksibilnost u izboru hosting lokacije uz mrežu od 8 data centara širom regiona.

Specijalnost Mainstreama jesu premium managed hosting usluge, dizajnirane da odgovore na potrebe rastućih onlajn biznisa i e-commerce platformi. Uz najviše garancije pouzdanosti, performansi i dostupnosti, manged hosting usluge pomažu organizacijama da dobiju maksimum od dizajniranog rešenja i eliminišu brige oko upravljanja tehnologijom oslanjajući se na 24/7 podršku hosting eksperata.

Na Mainstream manged hosting oslanjaju se vodeći e-commerci, medijski portali i poslovni sistemi u regionu kao što su KupujemProdajem, Limundo, Sport Vision, Soccer, Tehnomanija, Gigatron, Ringier Axel Springer, Nova.rs, N1, B92 i mnogi drugi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Payoneer – vaša propusnica za globalni rast

Univerzalna budućnost za trgovinu Payoneer, zlatni partner Adria Summit-a, je kompanija za finansijske usluge koja omogućava online transfere novca kao i digitalno plaćanje u 200...

Kako ovladati online sferom: Mainstream predstavlja tehnologije za razvoj e-commerca

Šta vas čeka na Adria Summit-u? Prvi regionalni Adria Summit održaće se od 5. do 8. maja u Savudriji pod sloganom “Future of Digital Commerce”....

Kupovinom Buttsy NFT-a do reciklaže opušaka iz celog sveta

Eko-vizionari Buttsy NFT je projekat čiji je cilj prikupljanje i reciklaža opušaka iz celog sveta. Konačna vizija projekta je izgradnja centra za reciklažu opušaka. Kao...

D Express – besprekorno od prvog klika do poziva kurira

D Express zlatni sponzor Adria Summita  Kompanija D Express zlatni je sponzor prve Adria Summit konferencije, koja će biti održana od 5. do 8. maja...

Inovativni sprej protiv brzog kvarenja voća i povrća

Da li ste znali da je otpad od hrane odgovoran za 8-10% globalne emisije gasova staklene bašte? Kako bi se smanjio prehrambeni otpad, kreirano je...