HomeBlog KutakAcko je pobedio #covid-19

Acko je pobedio #covid-19

Ovaj post je objavio moj drug Darko jer ga je Acko zamolio, ja sam preuzeo zato što su ovi lekari i sestre zaslužili naš naklon do poda.

cc:“odeljenje za nejasna febrilna stanja, tropske bolesti, izolaciju i karantin 5
To: <infektivna.klinika@kcs.ac.rs>

Poštovani!
Kao vaspitan i odgovoran čovek osećam potrebu da vam se obratim u par rečenica.
Naime dana 21/03 oko 20h dovezen sam kolima hitne pomoći u jako teškom stanju ne vašu kliniku, sa temperaturom od 40 stepeni, bolom u plućima i opštom malaksalošću.

Nakon ekspresno urađenog pregleda dežurnog lekara , urađenog brisa na covid19, vađenja krvi i rentgena pluća, podelio sam sa dežurnom lekarkom moje kontakte i kretanje u poslednjih mesec dana. Vrlo brzo stigli su rezultati krvi i rentgena i konstatovana mi je jaka upala pluća. Na odeljenje Dr Lavadinović sam primljen u 21 i 30, a terapija mi je data već u 21 i 45!!!

Sutradan pre vizite u 10h ja već nisam imao temperaturu???!! Dr Lavadinović mi je saopštila da sam pozitivan na covid 19 i da nastavljamo sa terapijom koja je za kratko vreme dala fantastične rezultate. Nakon još jedne provedene noći, i nastavljene terapije, već sutradan 24/03 prebaćen sam na nastavak lečenja u KBC Dr Mišović kod Vaše koleginice prof.Dr Stefanović. Posle nekoliko dana, 31/03 sam otpušten iz KBC Dr Dragiša Mišović sa saniranom upalom pluca i bez tragova Covid 19 virusa u organizmu.
Prošlo je par dana od kako se oporavljam u kućnom ambijentu pa sam sada sa male vremenske distance sumirao boravak na Vašem odeljenju.

Nemam reči da vam izrazim zahvalnost na svemu sto ste učinili za mene, za ta tri dana provedena kod vas, jednom rečiju spasli ste mi zivot!!!!

Divim se vašem znanju, profesionalnosti, požrtvovanosti za svakog bolesnika!!!! Kada se sada prisetim tih dana provedenih na vašoj klinici imam utisak kao da sam se razboleo u kući najbližih rođaka i da je kompletna rodbina sve učinila da se izlečim i stanem na noge sto pre!!!

Ne znam po kom kriterijumu primate ljude na posao u vašu kliniku, ali imam utisak da kod vas rade najbolji !!! Počevši od žena koje vode računa o higijeni na odeljenju, pa do medicinskih sestara i lekara!!
To sve funkcioniše i u ovim najtežim uslovima kao najbolji simfonijski orkestar!

Pošto je vaše kompletno osoblje u skafanderima i sa zaštitnim maskama koje smo i mi bolesnici nosili, vaša lica i vaše osmehe nismo mogli da vidimo, videli smo samo vaše oči i to nam je bilo dovoljno. Vaši pogledi su nam davali nadu i snagu da preguramo ovu tešku bolest!

Mnogo mi je drago sto sam se uverio da u mojoj Srbiji, u mom Beogradu postoje ljudi vašeg znanja, najlepših ljudskih osobina i dobrote koju nesebično poklanjate bolesnicima.

Imam utisak da kada bi se organizovale neke Olimpijske igre u vašoj struci, vi biste svaki put igrali u finalu, a verovatno i mnogo puta bili najbolji!!
Fasciniran sam sa svima vama !!
Želim vam svima mnogo uspeha u vašem najuzvišenijem poslu koji obavljate i ličnu i porodičnu sreću svakom ponaosob !!

PS. Sve što sam naveo u ovom pismu preneo sam i prepričao svim rođacima i prijateljima koji žive na svim kontinentima, svim mojim prijateljima u Beogradu, Srbiji i regionu, jer dobar glas mora na daleko da se čuje!!

Moj karantin od 28 dana ističe 28/04 i bio bih vam jako zahvalan da me pozovete ukoliko vam budu potrebni volonteri, kako bi vam se barem mrvicom odužio za sve sto ste učinili za mene !
VELIKO POŠTOVANJE I DUBOKI NAKLON!!
Slobodan Acković ….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read