HomeAdriaSummitOd izazova do uspeha: Inovativne kompanije dele svoje iskustvo na Adria Summit-u

Od izazova do uspeha: Inovativne kompanije dele svoje iskustvo na Adria Summit-u

Adria Summit, Future of Digital Commerce, je regionalni poslovni skup osmišljen sa ciljem da postane vodeća platforma za razmenu ideja, iskustava i kontakata u oblasti digitalne trgovine. Ove godine, Summit će se održati od 3. do 7. maja, na dve lokacije, u Umagu u Hrvatskoj i Portorožu u Sloveniji.

Već drugu godinu za redom, Adria Summit okuplja vodeće lidere i stručnjake iz Adria regiona i šire, koji tokom 2 dana konferencije i vikend druženja, diskutuju o globalnim trendovima koji imaju uticaj na poslovnu klimu u ovim prostorima. Ako su prošle godine dominirale teme kao što su post-pandemijski oporavak ekonomije, problemi u globalnom lancu nabavke i neočekivani rast inflacije, ove godine se očekuju teme koje se tiču uticaja veštačke inteligencije na digitalno poslovanje, daljih inovacija u tržišnim i poslovnim modelima, moguće bankarske krize i njene posledice na likvidnost firmi, kao i izazova sa kojima se mladi ali i iskusniji preduzetnici suočavaju na lokalnim tržištima. 

 

Posebnu pažnju, Summit posvećuje inovativnom preduzetništvu kao pokretaču svih promena. Organizovan je poseban segment programa na kome će jedan broj izabranih inovativnih kompanija iz regije, koje su prebrodile početne izazove i dostigle fazu ubrzanog rasta, dobiti priliku da svoja iskustva podeli sa drugim učesnicima, i u prisustvu predstavnika investicione zajednice, od poslovnih anđela, preko venture fondova i privatnog kapitala, do velikih institucionalnih investitora. Namera organizatora je da ukaže na dobre primere i da kroz otvorenu komunikaciju startup zajednice, tehnološko-razvojnih centara, profesionalnih investitora i državnih institucija, utiče na unapređenje ambijenta za razvoj inovativnog preduzetništva sa zajedničkom vizijom naprednijeg i humanijeg društva.

Preko 60 predavača na 8 panela probaće da da odgovore na goruća pitanja ili makar da pokrenu diskusiju, program Adria Summit-a pogledajte ovde, a za isti se prijavite na adriasummit.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read