Home AdriaSummit Iervolino Studios - najveći studio za animaciju u regionu

Iervolino Studios – najveći studio za animaciju u regionu

eCommerce i transformacija zabavne industrije

Živimo u vremenu u kom potrošači žele da se zabavljaju, bilo kada, bilo gde. Zabavna industrija je doživela ogroman pomak ka instant sadržaju, u manjim i konciznijim načinima isporuke. Budućnost je kratak sadržaj, dostupan ovde i sada.

Sadržaj u pokretu

Prema rezultatima merenja gledanosti, medijske potrebe su pokazale ogroman porast i zabeležile značajan skok sa tradicionalnih na nove digitalne forme. Tržište kratkih video snimaka je zabeležilo rast od miliona do milijardi američkih dolara, od 2017. do 2022. godine, a oglašavanje putem videa se promenilo više u poslednjih pet godina nego u prethodnih 20, prema nedavnom istraživanju o sve popularnijem sadržaju na zahtev (VOD – Video on Demand). Meteorski uspon digitalnih medijskih igrača kao što su Netfliks, Amazon, Apple TV i Google Play doveo ih je do toga da postanu glavni centar zabave, što pokazuje da potrošači žude za kratkim sadržajima koje mogu lako da konzumiraju u svojim tesnim rasporedima. Rezultat toga je da potrošači gledaju više sadržaja i biraju kratke umesto dugačkih formi, dok veći broj medijskih kanala produžava životni vek sadržaja.

Iz srpskog studija za animaciju do vodećih svetskih striming platformi

Iervolino Studios (IES) je kreativni studio za animaciju sa sedištem u Srbiji, fokusiran na kreiranje visokokvalitetnog kratkog animiranog sadržaja za globalne striming platforme, a ujedno je i platinum partner ovogodišnjeg Adria Summit događaja. IES je deo međunarodne produkcijske kompanije Iervolino & Lady Bacardi Entertainment S.p.A. (ILBE), osnovane u Rimu 2011. godine, u vlasništvu Andree Jervolina i Monike Bakardi. ILBE posluje u proizvodnji filmova, TV serija, veb serija i kratkog sadržaja. Neki od njihovih najpoznatijih projekata uključuju uspešne filmove, „Čekajući varvare“, „Otrovna ruža“, kao i veoma popularne CG animirane serijale, „Arktički prijatelji“ i „Pafini“.

Iervolino Studios je za samo godinu dana uspeo da zaposli više od 100 umetnika i kreativnih stručnjaka, otvori dva unikatna studija u Srbiji, dizajnirana po meri, i opremljena najsavremenijom tehnologijom i kreira 54 epizode​ animiranog serijala „Puffins Impossible“, sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, koji je u oktobru 2021. svečano otvorio IES u Beogradu. Serijal Puffins Impossible je dostupan od 9. aprila širom sveta na najvećim striming platformama kao što su Apple TV, Amazon Prime i Google Play. Serijal je proizašao iz međunarodne produkcijske kompanije Iervolino & Lady Bacardi Entertainment S.p.A. (ILBE), kreiran je u Iervolino Studios-u (IES), a producirao ga je Archangel Digital Studios (ADS), u vlasništvu Miloša Bikovića. „Puffins Impossible“ je spin-off globalnog hita i animiranog serijala „Puffins“, koji je samo nedelju dana nakon izlaska na Apple TV-u, rangiran kao najgledaniji animirani serijal na ovoj platformi.

Od osnivanja striming platforme zasnovane na nagrađivanju posetilaca, do prvog emitovanja događaja iz svemira, Andrea Jervolino oduvek se trudio da bude relevantan i ispred vremena, i verujući u digital zakoračio je u nove dimenzije zabavne industrije. Međunarodno priznati producent i preduzetnik, inovator i vizionar producirao je sa samo 17 godina svoj prvi digitalni film, a zatim osnovao ILBE, renomiranu filmsku produkcijsku kuću, TATATU, prvu socijalnu platformu za plasman proizvoda i nagradu sadržaja koji se kupuju prikupljanjem bodova, kao i SPACE 11, inovativnu kompaniju za emitovanje zabavnih video sadržaja iz svemira. Vođen sebi svojstvenim progresivnim i proaktivnim pristupom, na početku pandemije kada su bioskopi bili zatvoreni, Andrea je otvorio veliki studio za animaciju u Srbiji, Iervolino Studios, sa kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu.

Andrea Jervolino, vizionar i holivudski producent iz Italije, CEO i vlasnik IES-a, platforme obratiće se prisutnima na Adria Summit-u na uvodnom panelu „Budućnost digitalnog sadržaja“ i govoriti o evoluciji industrije zabave, značaju digitalnih formata, kratkom sadržaju koji je njena budućnost, inovacijama i potencijalu domaćeg sadržaja za međunarodno tržište, sa fokusom na potražnju kratkog sadržaja od strane svetske publike.

„Gradimo ogroman kreativni tim u Srbiji, koji je u stanju, ne samo da pruža usluge, već i da kreira sadržaj od nule za lokalno i svetsko tržište: nove koncepte, priče i likove zasnovane na postojećem IP-u, kao i lokalno razvijanje naše inovativne intelektualne svojine. Kreativnost je komponenta broj jedan u ovoj industriji, i to baš ovde u Srbiji, gde imamo neiskorišćeni kreativni potencijal.“

Sa već preko 100 umetnika i kreativnih stručnjaka trenutno, i planom da se tim brojčano udvostruči do 2023. godine, Iervolino Studios na najbolji način koristi talenat, strast i maštu kako bi kreirali kvalitetan sadržaj, uz pomoć najsavremenije tehnologije i kontinuirano ulažući u obrazovanje i profesionalni razvoj svojih timova.

Budućnost zabave – inovacija i napredak

Trendovi pokazuju da se danas u većoj meri konzumiraju kraći sadržaji, ali sa više ponavljanja, tokom dužeg perioda. Pokretanjem pomenutih kompanija, Andrea je postao vodeći producent kratkog sadržaja u svetu. Tokom panela ,,The Future of Entertainment”, Andrea će objasniti kako su se produkcija, distribucija i pristup zabavnom sadržaju transformisali i na koji način progresivno prelazimo na kratke digitalne sadržaje proizvedene za globalno prikazivanje.

Zajedno sa Piterom Nalijem, direktorom animacije i VFX u ILBE-u, podeliće iskustva, ideje i znanje iz oblasti animacije. Piter Nali će takođe definisati na koji način je publika preorijentisala svoje potrebe za animiranim sadržajem na kratke forme i kako Iervolino Studio dizajnira, proizvodi i distribuira najbolji i najkvalitetniji kratki animirani sadržaj na svetskom nivou. Takođe će prikazati kako izgleda proces kreiranja animiranog sadržaja za vodeće striming platforme sa jedne strane, kao i proces kreiranja animiranog sadržaja prilagođenog potrebama i zahtevima klijenata i korisnika, sa druge.

„Moje duboko uverenje je da će kratki sadržaji postati broj jedan proizvod u zabavnoj industriji. Ponašanje korisnika oko nas, posebno na društvenim mrežama, potvrđuje da je danas lakše ljudima da se posvete petominutnom sadržaju. Ako im se dopadne, nastaviće da gledaju i ostaće angažovani čak i do tri sata. Vodimo se ovim razmišljanjem kada proizvodimo video sadržaj. Ne takmičimo se. Ovaj inovativni pristup shvatamo kao nov standard, inspirišući i druge studije.” Ističe Andrea Iervolino.

Andrea Iervolino

Andrea Jervolino je inovator i vizionar, holivudski producent italijanskog porekla, suosnivač svetski poznate produkcijske kompanije, Iervolino & Lady Bacardi Entertainment S.p.A., matične kompanije Iervolino Studios-a, kreativnog studija za animaciju iz Srbije, zajedno sa Monikom Bakardi. On je takođe osnivač Space11 Corp., inovativne kompanije za emitovanje zabavnih video sadržaja iz svemira , i prve socijalne platforme TATATU, za plasman proizvoda koja je zasnovana na nagraživanju svojih korisnika i gledalaca prikupljanjem bodova.

Piter Nali

Piter Nali je direktor animacije i vizuelnih efekata u Iervolino & Lady Bacardi Entertainment kompaniji. Radio je na preko 20 međunarodnih igranih filmova kao supervizor vizuelnih efekata i kao priznati umetnički direktor za razne reklamne kampanje. Piter je takođe napisao i režirao brojne epizode ​​izuzetno uspešnih animiranih spin-off serijala, „Arktički prijatelji“ i „Puffins“. Takođe, bio je ključan u ideji i vizuelnom razvoju njihovog prethodnika, animiranog dugometražnog filma, „Misija Arktik“, u kom su talentovani Džeremi Rener, kao i oskarovci, Andželika Hjuston i Džon Klis, pozajmili glas. Piter je jedan od kreatora i direktora animiranih serijala „Arktički prijatelji“ i „Pafini“, kao i superheroj spin-off serijala „Puffins Impossible“, nastalog u Srbiji.

Iervolino studios

Iervolino Studios je kreativni studio za animaciju posvećen kreiranju kratkog visokokvalitetnog animiranog sadržaja za globalno tržište i striming platforme prilagođenog svim tipovima ekrana. Pored kreiranja originalnog animiranog sadržaja, Iervolino Studios nudi usluge u domenu razvoja IP-a, 2D i 3D animacije, vizuelnih efekata, CGI animacije. Od razvoja autentičnih ideja do globalne distribucije sadržaja sve faze procesa dešavaju se u okviru Iervolino Studiosa. Za kratko vreme uspešno su kreirali „Puffins Impossible“, prvi animirani serijal kreiran i proizveden u Srbiji.

Iervolino & Lady Bacardi Entertainment S. p. A.

Iervolino & Lady Bacardi Entertainment S.p.A. (ILBE) je globalna produkcijska kompanija koju je osnovao Andrea Jervolino 2011. godine u Rimu, aktivna u filmskoj i televizijskoj industriji, proizvodeći filmove, tv serije, veb serije i još mnogo toga. Andrea Jervolino i Monika Bakardi su vlasnici ILBE kompanije, koja razvija svoju intuiciju za proizvodnju ne samo za italjansko tržište, već i za međunarodno tržište, sa poslovnim modelom koji koriste najveći holivudski studiji. 2021. godine, Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, pokrenula je novu poslovnu jedinicu zahvaljujući sporazumu sa Space 11 Corp., kompanijom specijalizovanom za emitovanje sportskih događaja u TV formata u svemiru. Andrea Jervolino je takođe vlasnik Tatatu-a, striming platforme zasnovane na nagrađivanju gledalaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Kupovinom Buttsy NFT-a do reciklaže opušaka iz celog sveta

Eko-vizionari Buttsy NFT je projekat čiji je cilj prikupljanje i reciklaža opušaka iz celog sveta. Konačna vizija projekta je izgradnja centra za reciklažu opušaka. Kao...

D Express – besprekorno od prvog klika do poziva kurira

D Express zlatni sponzor Adria Summita  Kompanija D Express zlatni je sponzor prve Adria Summit konferencije, koja će biti održana od 5. do 8. maja...

Inovativni sprej protiv brzog kvarenja voća i povrća

Da li ste znali da je otpad od hrane odgovoran za 8-10% globalne emisije gasova staklene bašte? Kako bi se smanjio prehrambeni otpad, kreirano je...

Centili – kupovina digitalnih proizvoda širom sveta

Prva konferencija posvećena digitalnoj trgovini, Adria Summit, održaće se u Umagu, u Istri 5. i 6. maja. O budućnosti digitalne trgovine govoriće istaknuti predstavnici...

Shoppster.com – najveća onlajn i TV prodavnica u Srbiji

Pionir modernog eCommerce-a Prva i najveća online i TV prodavnica u Srbiji Shoppster.com zlatni je sponzor prve Adria Summit konferencije, koja će biti održana od...