HomeTravelTesalija zove turiste iz Srbije

Tesalija zove turiste iz Srbije

Promocija jedne od najlepših grčkih regija Tesalije, održana je juče u Beogradu uz veliko prisustvo turističkih agencija i medija. Guverner za turizam i kulturu Tesalije, Janis Butinas je uoči Sajma turizma na kojem će ova regija biti predstavljena, upoznao predstavnike turističkih agencija i novinare o svim atrakcijama koje nudi ovaj region, ali i posebnim iskustvima koja će zasigurno privući turiste iz Srbije.

Da Tesalija obiluje jedinstvenim lepotama svedoči i činjenica da upravo ovoj oblasti pripadaju čuveni Meteori, poluostrvo Pilion – gde se spajaju planine i more, jezero Plastira, ostrva Sporada – Skijatos, Skopelos i Alonisos, kao i priobalna regija Larise. U pitanju su destinacije koje privlače sve više stranih turista ponajviše zbog mogućnosti za razvoj posebnih oblika turizma kao što su planinski, biciklistički, verski, gastronomski, dok sezona traje od proleća, pa sve do kasne jeseni.

Butinas je naglasio da je u okviru programa promocije turizma Tesalije akcenat na srpskom tržištu, posebno kada su u pitanju turisti koji planiraju letnji odmor, ali i oni koji su ljubitelji verskog turizma.

“Rezultati istraživanja koje smo sproveli, pokazuju da su mnogi Srbi – posebno oni od 35 do 50 godina, zainteresovani da upoznaju nove destinacije koje nude raznovrsnost. Zato ih pozivamo da obiđu jezero Plastira, Pilion i Meteore, odnosno sve one destinacije koje pored klasičnog turizma nude i alternativne mogućnosti za uživanje, kao što su biciklizam i gastronomija. Sve su to aktivnosti u kojima možete uživati širom Tesalije i to ne samo tokom leta, već i u proleće i jesen”, rekao je on i dodao:

“Posebno želim da istaknem da je Uskrs u Tesaliji poseban i zato pozivam sve pravoslavne Srbe da ga provedu u Meteorima”

Događaju su prisustvovali i predstavnici ambasade Grčke u Beogradu, ali i Udruženja Grka u Srbiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read